Ανακοίνωση του Πανεπιστημίου Αιγαίου για Θερινό Σχολείο σε Compliant Mechanisms στη Σύρο

Το Τμήμα Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αιγαίου διοργανώνει στις εγκαταστάσεις του στη Σύρο, το Θερινό Σχολείο με τίτλο «Ενδοτικοί Μηχανισμοί στον Σχεδιασμό – COMEDE2024″ (Compliant Mechanisms in Design) 25/6-30/6/2024.
 
Το Θερινό Σχολείο COMEDE2024 έχει ως στόχο να προσφέρει στους εκπαιδευομένους το αναγκαίο εισαγωγικό υπόβαθρο στους ενδοτικούς μηχανισμούς, τον σχεδιασμό και την κατασκευή τους. Οι ενδοτικοί μηχανισμοί αποτελούν ένα σύγχρονο πεδίο σχεδίασης στην επιστήμη του μηχανικού και στην επιστήμη των υλικών, τόσο ερευνητικά όσο και εμπορικά, προσφέροντας σημαντικά πλεονεκτήματα έναντι των κλασσικών μηχανισμών σταθερής δομής. Στο ΘΣ, οι εκπαιδευόμενοι/ες θα έρθουν σε επαφή με τις ιδιαιτερότητες και τις προκλήσεις του σχεδιασμού των ενδοτικών μηχανισμών μέσω του ανασχεδιασμού αντικειμένων καθημερινής χρήσης. Παράλληλα, θα αποκτήσουν βασικές δεξιότητες όσον αφορά στην μοντελοποίηση, ανάλυση, προσομοίωση καθώς και κατασκευή των ενδοτικών μηχανισμών με καινοτόμες τεχνολογίες όπως η προσθετική κατασκευή. Κατά την ολοκλήρωση του ΘΣ, οι εκπαιδευόμενοι/ες θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τη διαδικασία παραγωγής σχεδιαστικών λύσεων και να αποτιμήσουν τα οφέλη του νέου σχεδιαστικού παραδείγματος.
 
Το θερινό σχολείο απευθύνεται τόσο σε επαγγελματίες όσο και σε φοιτητές όλων των βαθμίδων (προπτυχιακούς, μεταπτυχιακούς, υποψ. διδάκτορες). Η γλώσσα διεξαγωγής του είναι η Ελληνική. Οι προπτυχιακοί φοιτητές που θα ολοκληρώσουν με επιτυχία το Θερινό Σχολείο θα λάβουν 2 μονάδες ECTS.
 
Για περισσότερες πληροφορίες και αιτήσεις εγγραφής επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του COMEDE2024: https://summer-schools.aegean.gr/COMEDE2024
 
Προθεσμία εγγραφής: 14/6/2024.
 
Διεξαγωγή ΘΣ: 25/6 – 30/6/2024