mech.uowm.gr

Σάρωσε τα βραβεία και τις πρωτιές η ομάδα φοιτητών του τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστήμιου Δυτικής Μακεδονίας Tyφoon MotoRacing που εκπροσωπεί την Ελλάδα στο διεθνή διαγωνισμό MotoStudent V στην πίστα της Αραγονίας στην Ισπανία. Συναγωνιζόμενη με ομάδες μεγάλων πανεπιστημίων από όλο τον κόσμο, η Tyφοον κέρδισε δύο από τα τέσσερα έπαθλα του διαγωνισμού για την κατηγορία Petrol. Πιο συγκεκριμένα στο MS1 κέρδισε το βραβείο "Best Design (καλύτερος σχεδιασμός)" και το βραβείο "Best Technological Innovation (Καλύτερη Καινοτομία)". Ωστόσο, η ομάδα μας διακρίθηκε και στα αγωνίσματα του MS2 κατακτώντας την πρώτη θέση στο acceleration και στο mechanical test. Στο maximum speed η ομάδα μας κατέκτησε την 5η θέση, στο brake test την 6η, την 11η θέση στο gymkhana, ενώ στο pole position την 15η λόγω προβλήματος στην τροφοδοσία καυσίμου και στον τελικό αγώνα την 12η θέση. Έτσι, από τον συμψηφισμό των βαθμολογιών των κεφαλαίων του MS1 και όλων των αγωνισμάτων του MS2, η ομάδα μας κατατάσσεται στην 7η θέση στην γενική κατάταξη της κατηγορίας Petrol με μόλις 16 βαθμούς διαφορά από την ομάδα στην 3η θέση, γεγονός που τονίζει το μέγεθος του ανταγωνισμού μεταξύ των ομάδων.

Περισσότερα...

Με τη σύμπραξη 25 Πανεπιστημίων και ΤΕΙ, με τη συμμετοχή άνω των 2.300 διδασκόντων και με περισσότερα από 2.300 ακαδημαϊκά μαθήματα να παρέχονται ελεύθερα και δωρεάν για όλους μέσω Διαδικτύου, ολοκληρώνεται η δράση «Ανοικτά Ακαδημαϊκά Μαθήματα», έπειτα από τρία χρόνια πορείας.

To Πανεπιστήμιο μας συμμετέχει στην δράση «Ανοικτά Ακαδημαϊκά Μαθήματα» με την ανάπτυξη 38 ανοικτών μαθημάτων !

http://opencourses.uowm.gr/

https://www.facebook.com/opencourses.uowm

Τι είναι τα Ανοικτά Ψηφιακά Μαθήματα

Μαθήματα που διδάσκονται στα Πανεπιστήμια και στα ΤΕΙ, ελεύθερα προσβάσιμα και δωρεάν διαθέσιμα στο Διαδίκτυο για όλους.

Τι δεν είναι

Μέρος προγράμματος εξ αποστάσεως εκπαίδευσης ή προγράμματος σπουδών ΑΕΙ Τα ανοικτά ψηφιακά μαθήματα δεν προσφέρουν υποστήριξη από διδάσκοντες και δεν οδηγούν στη χορήγηση κάποιου πιστοποιητικού.

Ποιοι τα παρακολουθούν

Οποιοσδήποτε ενδιαφέρεται! Φοιτητές και απόφοιτοι τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, μαθητές, επαγγελματίες… κάθε άνθρωπος που επιθυμεί να διευρύνει τις γνώσεις του!

Τι προσφέρουν

Νέες γνώσεις, επιμόρφωση και εξειδίκευση, ευκαιρία στη μάθηση. Τα ανοικτά ψηφιακά μαθήματα είναι ένα ελεύθερο περιβάλλον μάθησης, που συνάδει με τον δημόσιο χαρακτήρα και την αποστολή των ΑΕΙ.

Ιστοσελίδα Ανοικτών Μαθημάτωνhttp://www.opencourses.gr

Το ΠΔΜ πρωτοπορεί. Οι φοιτητές του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του ΠΔΜ συμμετέχουν στο Διεθνή Διαγωνισμό MotoStudent με την ομάδα Tyφoon.

Πληροφορίες 

Ενημέρωση για συμμετοχή σε διεθνή διαγωνισμό κατασκευής αγωνιστικής μηχανής : MotoStudent.

Οι φοιτητές που θα συμμετέχουν στον φοιτητικό αυτό διαγωνισμό, θα έχουν μια πολύ καλη ευκαιρία να δοκιμάσουν τις δυνατότητες και τις γνώσεις τους! Στόχος του διαγωνισμού Motostudent ειναι να σχεδιαστεί, να κατασκευαστεί και να αξιολογηθεί ένα πρότυπο τετράχρονης αγωνιστικής μηχανής κυβισμού 250cc, το οποίο στο τέλος θα τρέξει στο Motorland Aragon Circuit. Πρόκειται για ένα διαγωνισμό πρόκληση για όλους τους φοιτητές, ο οποίος θα δοκιμάσει την δημιουργικότητα και την καινοτομία όλων των ομάδων που θα συμμετέχουν

Κάντε κλικ εδω για να συμπληρώσετε τη φόρμα συμμετοχής

Την Πέμπτη 18/9/2014 και ώρα 14:30, στη αίθουσα 109, θα γίνει ενημέρωση για τον διαγωνισμό MotoStudent, που θα διεξαχθεί στην Ισπανία. Η πρόσκληση απευθύνεται σε φοιτητές του ΤΜΜ, κατά προτίμηση από το 4ο έτος (έπειτα 5ο και μετά 3ο) με απαραίτητη την καλή γνώση της αγγλικής γλώσσας.

Υπεύθυνοι καθηγητές: κ. Γιαγκόπουλος και κ. Νενές

Αγώνας μπάσκετ σπουδαστών – καθηγητών του Πανεπιστημίου μας. Αποτελεί πλέον παράδοση!

 

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε για δεύτερο συνεχόμενο χρόνο την Τρίτη 2/6 το παραδοσιακό πλέον παιχνίδι μπάσκετ σπουδαστών – καθηγητών, στο ΔΑΚ Κοζάνης. Οι καθηγητές αντιστάθηκαν για ένα ημίχρονο, όπως φανερώνει και το 47-38. σκορ με το οποίο οι δύο ομάδες πήγαν στην ανάπαυλα.

Δυστυχώς όμως η ηλικία δεν κρύβεται εύκολα, και στο δεύτερο ημίχρονο από την ομάδα των καθηγητών πατήσανε παρκέ τρεις λιγότεροι παίκτες λόγω μικροτραυματισμών. Το τελικό 92-54 κρίνεται δίκαιο.

Ευχαριστούμε το Δήμο Κοζάνης για την ευγενική παραχώρηση του ΔΑΚ για τις ανάγκες του παιχνιδιού.

Στον αγώνα συμμετείχαν από πλευράς των καθηγητών οι: Γιαννακόπουλος Γ. , Κωνσταντινίδης Σ., Κικκινίδης Σ., Γιαγκόπουλος Δ., Πολίτης Μ., Νενές Γ., Μυλωνάς Μ., Πανάρας Γ., ενώ είχαν την ενίσχυση και του σπουδαστή Σταυρίδη Σ.

Για την ομάδα των σπουδαστών αγωνίστηκαν οι: Σισμάνης Ε., Μπαμπαλίκης Α., Κουλαξουζίδης Σ., Παπαδόπουλος Γ., Ευθυμίου Δ., Γίδαρης Δ., Μπασνάς Χ., Πούργιας Π., Καρανώτας Τ. , Ζαρούχας Ν.

Διαιτητής του αγώνα ο διαπιστευμένος και με εμπειρία στο χώρο της διαιτησίας σπουδαστής μας Φίλιππος Διαλυνάς.

 

Την Τρίτη 4 Νοεμβρίου και ώρες 9:00-14:00, στους χώρους του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών (Μπακόλα & Σιαλβέρα, Κοζάνη) θα πραγματοποιηθεί η 7η σε σειρά Εθελοντική Αιμοδοσία των Πολυτεχνικών Τμημάτων του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.