Ενεργοποίηση Ακαδημαϊκού λογαριασμού (username/password) για Πρωτοετείς φοιτητές

Σας ενημερώνουμε ότι, οι πρωτοετείς φοιτητές όλων των Τμημάτων των Σχολών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας έχουν τη δυνατότητα απόκτησης ιδρυματικού λογαριασμού (username-password) κάνοντας είσοδο στη διεύθυνση https://uregister.uowm.gr.

—> Δείτε το αναλυτικό βίντεο εδώ για τη διαδικασία εγγραφής

Οδηγίες έχουν αναρτηθεί στη διεύθυνση: https://noc.uowm.gr/www/newstudents/

Ο ιδρυματικός λογαριασμός των φοιτητών απαιτείται για όλες τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Πανεπιστημίου:

α) για την είσοδο στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του Ιδρύματος προκειμένου να υποβάλουν αίτηση χορήγησης δωρεάν σίτισης.

Αιτήσεις για τη χορήγηση δωρεάν σίτισης θα υποβάλλονται στη διεύθυνση: https://applications.uowm.gr

β) για την αίτηση λήψης της ακαδημαϊκής τους ταυτότητας (πάσο)

Αιτήσεις για την απόκτηση ακαδημαϊκής ταυτότητας θα υποβάλλονται στη διεύθυνση: https://academicid.minedu.gov.gr/

γ) για Υπηρεσία ολοκληρωμένης διαχείρισης συγγραμμάτων ΕΥΔΟΞΟΣ στη διεύθυνση https://eudoxus.gr

δ) για την εγγραφή τους στην πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης ECLASS στη διεύθυνση https://eclass.uowm.gr/modules/auth/altnewuser.php?auth=7

ε) για την υπηρεσία ηλεκτρονικής αλληλογραφίας (email). Οδηγίες υπάρχουν στη διεύθυνση https://noc.uowm.gr/www/services/email/

Ανακοινώνεται οι πρωτοετείς φοιτητές του ΠΔΜ θα πρέπει να επισκεφθούν την ηλεκτρονική διεύθυνση https://uregister.uowm.gr για να ενεργοποιήσουν τον λογαριασμό τους, προκειμένου να έχουν πρόσβαση στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες προς τους φοιτητές (Ηλεκτρονική Γραμματεία, e-class, email, Εύδοξος, Ακαδημαϊκή Ταυτότητα κ.λπ.).

ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΗΔΗ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΣΤΟ UREGISTER ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤAI ΝΑ ΞΑΝΑΚΑΝΟΥΝ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ

Βασικές Υπηρεσίες (με ενιαίο username και password)

Ακαδημαϊκές Υπηρεσίες:

  • Ηλεκτρονική Γραμματεία (https://students.uowm.gr): πρόκειται για το portal των φοιτητών όπου υπάρχει η δυνατότητα προβολής των βασικών στοιχείων φοίτησης(Ονοματεπώνυμο, ΑΜ, Τμήμα κλπ), η δυνατότητα προβολής και υποβολής δηλώσεων μαθημάτων ανά εξάμηνο φοίτησης, η δυνατότητα υποβολής αιτήσεων για πιστοποιητικά (π.χ. πιστοποιητικό σπουδών, αναλυτικής βαθμολογίας κλπ) καθώς και η προβολή των βαθμολογημένων μαθημάτων του φοιτητή.
  • e-class (https://eclass.uowm.gr): πρόκειται για το portal των μαθημάτων όπου υπάρχει η δυνατότητα εύρεσης του απαραίτητου εκπαιδευτικού υλικού για κάθε μάθημα, η δυνατότητα ενημέρωσης μέσω ανακοινώσεων των διδασκόντων καθώς και η υποβολή των εργασιών ανά μάθημα. (κατά την πρώτη είσοδο στο eclass πρέπει να πατηθεί και εκεί εγγραφή σαν εκπαιδευόμενος με πιστοποίηση Μέσω Κεντρικής Πιστοποίησης (SSO), στη διεύθυνση https://eclass.uowm.gr/modules/auth/altnewuser.php?auth=7 χρησιμοποιώντας το ίδιο user name και password με τα οποία έχει γίνει η ενεργοποίηση λογαριασμού που αναφέρεται παρακάτω)
  • email (https://webmail.uowm.gr/students) πρόκειται για λογαριασμό email που παρέχει στους φοιτητές του το ΠΔΜ.
  • VPN (https://noc.uowm.gr/www/services/vpn)
  • WiFi (https://noc.uowm.gr/www/services/wifi)

Ομοσπονδιακές Υπηρεσίες:

Οι πιο βασικές ομοσπονδιακές υπηρεσίες που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι φοιτητές είναι οι ακόλουθες:

  • Εύδοξος (http://eudoxus.gr): η συγκεκριμένη υπηρεσία παρέχει στους φοιτητές τη δυνατότητα να δηλώσουν τα συγγράμματα προτίμησής τους για τα μαθήματα που έχουν δηλώσει
  • Ακαδημαϊκή Ταυτότητα (https://academicid.minedu.gov.gr): η συγκεκριμένη υπηρεσία παρέχει στους φοιτητές τη δυνατότητα να υποβάλλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους για έκδοση νέας ακαδημαϊκής ταυτότητας – πάσο.
  • Okeanos (https://okeanos.grnet.gr): η συγκεκριμένη υπηρεσία παρέχει δωρεάν δικτυακό χώρο (50GB) στους φοιτητές του ΠΔΜ.

Υπενθύμιση Κωδικού

Σε περίπτωση που κάποιος φοιτητής ξεχάσει το password του (έπειτα από την ενεργοποίηση του λογαριασμού του) υπάρχει η δυνατότητα ανάκτησής του από την σελίδα https://mypassword.uowm.gr

Σημείωση: Για την ανάκτηση του κωδικού θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί μόνο το email ή τον αριθμό τηλεφώνου, που έχει δηλωθεί στην ενεργοποίηση του λογαριασμού του όπως φαίνεται παρακάτω.

Οδηγίες Ενεργοποίησης Λογαριασμού

Η ενεργοποίηση του ιδρυματικού λογαριασμού γίνεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://uregister.uowm.gr

Για να ολοκληρωθεί η διαδικασία ενεργοποίησης πρέπει να  ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα:

  1. Μπαίνετε στη σελίδα https://uregister.uowm.gr και πατάτε στο “Ενεργοποίηση λογαριασμού τώρα!
  2. Επιλέγετε “Είμαι φοιτητής” και πατάτε στο “Έναρξη ενεργοποίησης
  3. Εισάγετε τον αριθμό του κινητού σας ή τη διεύθυνση email σας και πατάτε στο “Επόμενο”. Προσοχή: δεν χρειάζεται να βάλετε και τα δύο στοιχεία, αρκεί μόνο ο αριθμός κινητού ή μόνο το email.
  4. Στην επόμενη φόρμα πρέπει να εισάγετε το PIN που λάβαμε με sms ή με email
  5. Τέλος πρέπει να ορίσετε τον κωδικό πρόσβασης του ιδρυματικού σας λογαριασμού. Με τον ορισμό του κωδικού, ολοκληρώνεται η ενεργοποίηση του ιδρυματικού σας λογαριασμού και μπορείτε να τον χρησιμοποιήσετε για τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες.